ГоловнаПолітика

Справа топ-менеджерів "УЗ", підозрюваних у зловживанні службовим становищем, пішла у суд

САП скерувала обвинувальний висновок у Печерський райсуд.

Справа топ-менеджерів "УЗ", підозрюваних у зловживанні службовим становищем, пішла у суд
Фото: 112.ua

Спеціалізована антикорупційна прокуратура передала в суд обвинувальний висновок щодо посадових осіб "Укрзалізниці" у справі про зловживання службовим становищем.

Про це повідомила прес-служба САП у Фейсбуці.

"5 березня за результатами попереднього розслідування детективами НАБУ в Печерський райсуд Києва скеровано для розгляду по суті обвинувальний акт щодо заступника гендиректора Державної адміністрації залізничного транспорту України, начальника Головного комерційного управління адміністрації та заступника директора з комерційних питань ДП "Український транспортно-логістичний центр" за звинуваченням у зловживанні службовим становищем, вчиненим за попередньою змовою групою осіб, тобто у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 364 КК", - йдеться в повідомленні.

Встановлено, що заступник гендиректора за попередньою змовою з іншими членами комісії з корисливих мотивів та в інтересах підприємств-вигодонабувачів - ТОВ "ЕУ-ТРАНС", ТОВ "ВИТІК", компанії "ОРЛОНДЕР ЛІМІТЕД", безпідставно ухвалили рішення про розрахунок плати за фактично виконані обсяги перевезень вантажів із застосуванням пільгових коефіцієнтів та тарифних ставок за фактичного невиконання зазначеними підприємствами гарантованих обсягів транзитних перевезень. Це завдало УЗ збиток на суму 69 231 464,07 грн.

Нагадаємо, в серпні минулого року НАБУ повідомило про підозру екс-заступнику голови "Укрзалізниці" і двом чинним керівникам підрозділів у справі про зловживання службовим становищем, що призвело до недоотримання 10,2 млн доларів доходів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram