ГоловнаПолітика

Мінсоцполітики запропонувало збільшити роль стажу в нарахуванні пенсій

Міністерство націлене усунути дисбаланси пенсійної реформи.

Мінсоцполітики запропонувало збільшити роль стажу в нарахуванні пенсій
Фото: 2017god.org

Міністерство соціальної політики готує законопроект про збільшення ролі стажу в розмірі пенсій.

За словами міністра Андрія Реви, є категорія пенсіонерів, які мають великий стаж роботи, але надбавки до пенсії в жовтні 2017-го у них вийшли невисокими, оскільки друга необхідна умова для адекватного розміру осучаснення - отримувана за свою роботу зарплата - виявилася невеликою.

"Для цієї категорії пенсіонерів ми продумуємо механізм, як зробити так, щоб роль стажу була більшою, ніж роль заробітної плати", - наводяться слова Реви на сайті Мінсоцполітики.

Крім того, готуються зміни щодо тих пенсіонерів, хто працював на пенсії, а потім звільнився - і розмір виплат вийшов меншим від очікуваного.

"Так буває тоді, коли заробітна плата була меншою, ніж до виходу на пенсію. Тобто стаж дорахували, а коефіцієнт упав. За словами міністра, зараз також готуються законодавчі зміни, за якими стаж буде донараховуватися автоматично, а коефіцієнт заробітку буде встановлюватися за бажанням пенсіонера", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, що в рамках пенсійної реформи в Україні підвищили пенсії для 10,2 млн пенсіонерів, або для 90% від їх загальної кількості. Після перерахунків середній розмір пенсій збільшився на 561,18 гривні ,до 2 447,95 гривні, однак для 40% пенсіонерів підвищення пенсій склало менш ніж 200 гривень.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram