ГоловнаПолітика

Опозиція засудила зачистку наметового містечка біля Ради

"План влади простий: показати, що будь-який мирний протест буде дискредитований".

Опозиція засудила зачистку наметового містечка біля Ради
Фото: facebook.com/artem.shevchenko.9

Низка опозиційних політичних партій опублікували заяву з осудом зачистки наметового містечка біля Верховної Ради, що сталася вранці 3 березня.

Його опублікували такі політичні партії, як "Рух нових сил" (Михайло Саакашвілі), "Громадянська позиція" (Анатолій Гриценко), Європейська партія (Микола Катеринчук), "Народний контроль" (Дмитро Добродомов), "Батьківщина" (Юлія Тимошенко), "Альтернатива" (Єгор Фірсов), громадянський рух "Хвиля" (Василь Чумак).

"Ми вважаємо такі дії влади злочином. Керівники силової вертикалі намагаються виправдати цю «акцію» тим, що учасники протесту нібито готували захоплення парламенту. Ми сприймаємо ці заяви як свідому брехню. Протест, який тривав з 17 жовтня 2017 року, залишався мирним, усі провокації та насильство здійснювали виключно представники влади. План влади простий: показати, що будь-який мирний протест буде дискредитований, а його учасники - покарані", - йдеться в заяві.

Опозиційні партії заявляють, що мають намір докласти всіх зусиль, щоб цей план не був утілений у життя.

Нагадаємо, вранці 3 березня поліція розпочала ліквідацію наметового містечка під Верховною Радою, що було там з осені минулого року. У результаті виникли сутички, за підсумками яких до відділень поліції забрали 100 чоловік, близько десяти осіб дістали травми. Постраждали також сім співробітників Національної поліції. У поліції заявили, що знайшли на території наметового містечка дев'ять гранат РГД-5, запали, коктейлі Молотова, п'ять димових мін.

За фактами подій 3 березня порушено три кримінальні провадження: за ч.2 ст.345 (погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу), ч.2 ст.365 (перевищення влади або службових повноважень співробітником правоохоронного органу), ч.3 ст. 171 КК (перешкоджання законній професійній діяльності журналістів) Кримінального кодексу України.      

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram