ГоловнаПолітика

Трамп на рік продовжив пов'язані з Україною санкції проти РФ

"Режим надзвичайного стану" у сфері нацбезпеки США триває до 6 березня 2019 року.

Трамп на рік продовжив пов'язані з Україною санкції проти РФ
Фото: EPA/UPG

Президент Сполучених Штатів Дональд Трамп рішенням від 2 березня продовжив на рік дію надзвичайного стану в сфері національної безпеки США в зв'язку з ситуацією в Україні.

Про це йдеться на сайті Білого дому, повідомляє Голос Америки.

У своєму листі до лідерів обох палат Конгресу він зазначив, що загрози, які стали підставою для введення надзвичайного стану, продовжують існувати.

Зокрема, серед підстав такого рішення є "дії і стратегії осіб, які шкодять демократичному процесу і установам в Україні, загрожують миру, безпеці, стабільності і суверенітету, територіальній цілісності, а також підтримують зловживання активами. Підставою є спроби Росії анексувати Крим і використання сили в Україні. Це продовжує представляти нетипову і надзвичайну загрозу національній безпеці і зовнішній політиці Сполучених Штатів", - йдеться в листі за підписом президента Трампа.

У зв'язку з цим санкційний "режим надзвичайного стану", введений 6 березня 2014 року, згідно з указом 13660, триває до 6 березня 2019 року, йдеться в документі.

Раніше на цьому тижні США пообіцяли ввести нові санкції проти Росії в найближчі 30 днів через втручання РФ у американські вибори.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram