ГоловнаПолітика

Гройсман дорікнув "Нафтогазу" за недостатні запаси газу

"Нафтогаз України" мав бути більш обачним".

Гройсман дорікнув "Нафтогазу" за недостатні запаси газу
Фото: Владислав Мусиенко

Прем'єр Володимир Гройсман заявив, що "Нафтогаз України" повинен був закачати в підземні сховища більше газу, страхуючись від дій "Газпрому".

"Країна-агресор завжди буде знаходити варіанти, щоб завдати шкоди Україні. В енергетичному плані НАК "Нафтогаз України" мав бути більш обачним і заздалегідь створювати запаси газу", - наводяться слова Гройсмана на сайті уряду.

Прем'єр прогнозує, що до вівторка-середи ситуація "буде повністю стабілізована".

Нагадаємо, "Газпром" після рішення Стокгольмського суду про стягнення понад 4 млрд доларів на користь "Нафтогазу" знизив тиск у газотранспортній мережі, що призвело до дефіциту газу в Україні.

Україна піднімає газ із ПСГ в максимальному режимі відбору. Крім того, "Нафтогаз" підписав з польською PGNiG терміновий контракт на постачання газу. Контракт з PGNiG діє до кінця березня 2018 року. Обсяг постачання - понад 60 млн куб. м. Постачання почалося в п'ятницю о 6:00.

З 2 березня в Україні введено п'ятиденний національний план дій щодо економії газу. Він передбачає переведення генеруючих компаній з газу на мазут, закриття дитсадків, шкіл і вузів, рекомендацію промисловості економити газ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram