ГоловнаПолітика

Генштаб заявив про розв'язання в Україні інформкомпанії проти турецьких рацій Aselsan

Там нагадали, що комісія з представників ЗСУ, СБУ, Прикордонної служби, Нацгвардії, Держспецзв'язку вибрали кращого постачальника серед заявлених.

Генштаб заявив про розв'язання в Україні інформкомпанії проти турецьких рацій Aselsan
Фото: facebook/Роман Туровец

Радіостанції виробництва турецької державної компанії Aselsan, якими Збройні сили до 2020 року планують переоснастити всі бойові частини, відповідають всім критеріям, які були заявлені під час пошуку постачальника. Про це йдеться в повідомленні Головного управління зв'язку та інформаційних систем Генерального Штабу ЗСУ.

Критеріями вибору, зокрема, були названі: відповідність тактико-технічних характеристик сучасним потребам Збройних Сил, прийнятна вартість і можливість налагодження їх виробництва в Україні.

Також в Генштабі нагадали, що для відбору постачальників була створена спеціальна комісія, до якої увійшли представники Збройних Сил України, Служби безпеки, Державної прикордонної служби, Національної гвардії України, Державної служби спеціального зв'язку та захисту інформації, провідних профільних науково-дослідних установ і волонтери. Нагляд за роботою комісії здійснювали народні депутати України, Генеральна прокуратура України і ЗМІ.

"У результаті роботи комісії всі її члени дійшли одностайного висновку, що за всіма параметрами радіостанції виробництва турецької державної компанії Aselsan кращі за радіостанції виробництва приватної ізраїльської компанії "Елбіт", в тому числі і за ціною. Тому ми вважаємо, що розв'язана брудна інформаційна компанія з цього приводу викликана виключно невдоволенням компанії, що програла,  і її лобістів в Україні", - йдеться в повідомленні Генштабу.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Aselsan забезпечить раціями і українську поліцію.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram