ГоловнаПолітика

Жовтневий суд Харкова відмовився розглядати справу Штепи

Авторозподілення стало неможливим через брак суддів.

Жовтневий суд Харкова відмовився розглядати справу Штепи
Фото: Предоставлено Евгением Плинским

Загальні збори суддів Жовтневого суду Харкова 1 березня прийняли рішення повернути справу колишнього мера Слов'янська Нелі Штепи в Апеляційний суд Харківської області для розгляду питання про передачу в інший суд.

Про це повідомила прес-служба суду.

28 лютого двом суддям з колегії, яка повинна була слухати справу, заявлено відвід. Після цього повторне авторозподілення справи між суддями кримінальної спеціалізації стало неможливим - їх всього шість, і троє вже відведені.

Збори суддів розглядало можливість включити в авторозподілення суддів цивільної спеціалізації, але відмовилося від такого кроку. Тому було прийнято рішення повернути справу до Апеляційного суду Харківської області, що і було зроблено 2 березня.

Нагадаємо, що Штепу починали судити в Червонозаводському райсуді, потім передали в Комінтернівський, потім - в Ленінський. 11 січня дві колегії суддів Ленінського суду взяли самовідвід, і справу передали до Жовтневого суду. Тут мав розпочатися п'ятий розгляд справи Штепи з самого початку.

У Харкові є ще Дзержинський, Київський, Фрунзенський районні суди.

Штепа була заарештована 13 липня 2014 року. Їй інкримінують скоєння кримінальних злочинів, передбачених ч.3 ст.110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України, які спричинили загибель людей) і ч.1 ст.258-3 (створення терористичної групи чи організації) Кримінального кодексу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram