ГоловнаПолітика

Верховний Суд залишив без змін рішення суду про заставу Розенблату на 7 млн грн

Рішення оскарженню не підлягає.

Верховний Суд залишив без змін рішення суду про заставу Розенблату на 7 млн грн
Фото: capital.ua

Верховний Суд залишив без змін рішення Апеляційного суду про обрання запобіжного заходу народному депутату Бориславу Розенблату у вигляді застави в 7 млн грн. Про це йдеться в рішенні суду від 28 лютого.

Касаційна скарга була подана на рішення судді Апеляційного суду міста Києва від 17 серпня 2017 року про відмову у відкритті провадження за апеляційною скаргою Розенблата на постанову слідчого судді Солом'янського районного суду міста Києва від 18 липня 2017 року (щодо обрання запобіжного заходу народному депутату Бориславу Розенблату у вигляді застави в 7 млн грн).

За результатами розгляду зазначеної касаційної скарги Верховний Суд залишив її без задоволення.

Як повідомляли, Спеціалізована антикорупційна прокуратура завершила досудове розслідування кримінального провадження стосовно народних депутатів Борислава Розенблата і Максима Полякова.

Розенблат і Поляков - фігуранти так званої "бурштинової справи". У діях Розенблата слідство вбачає ознаки зловживання впливом і хабарництва на загальну суму 280 тис. доларів, у діях Полякова - ознаки зловживання впливом і хабарництва на суму 7,5 тис. доларів.

Депутатів підозрюють в одержанні неправомірної вигоди за внесення до парламенту законопроектів і вчинення інших дій, пов'язаних з видобутком бурштину, в інтересах компанії-нерезидента.

Розенблат подав позов проти України до Європейського суду з прав людини.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram