ГоловнаПолітика

Держдеп схвалив продаж Україні джавелінів на $47 млн

В угоду будуть включені навчання, технічна допомога, транспорт та інші аспекти логістики.

Держдеп схвалив продаж Україні джавелінів на $47 млн
Фото: Council on Foreign Relations

Держдепартамент США схвалив продаж Україні 37 протитанкових комплексів Javelin і 210 ракет до них на $47 млн, передає Радіо Свобода.

"Система Javelin допоможе Україні побудувати свій довгостроковий потенціал оборони для захисту суверенітету і територіальної цілісності з метою задоволення вимог національної оборони", - йдеться в заяві Пентагону від 1 березня.

У відомстві заявили, що запропонований продаж не вплине на військовий баланс в регіоні.

Агентство співпраці в галузі оборонної безпеки заявило, що до угоди будуть включені навчання, технічна допомога, транспорт та інші аспекти логістики.

Оборонний бюджет США на 2018 фінансовий рік передбачає надання Україні 350 млн доларів оборонної допомоги, в тому числі можливість передачі летального озброєння.

Нагадаємо, в січні посол США Марі Йованович повідомила, що американський уряд безкоштовно надасть Україні зброю, в тому числі протитанкові комплекси "Джавелін".

"Джавелін" (Javelin) - американський переносний протитанковий ракетний комплекс, призначений для ураження бронетехніки, танків, а також БПЛА, вертольотів і гвинтомоторних літаків, що заходять на посадку. Вартість одного комплексу, укомплектованого 6 ракетами, становить понад мільйон доларів США.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram