ГоловнаПолітика

Суд відпустив Коханівського під нічний домашній арешт

Судовий розгляд призначено на 5 березня.

Суд відпустив Коханівського під нічний домашній арешт
Фото: Сергей Нужненко

Святошинський районний суд Києва обрав лідеру "Добровольчого руху ОУН" Миколі Коханівському запобіжний захід у вигляді нічного домашнього арешту без носіння електронного браслета.

Про це повідомляє прес-служба суду.

"Суд застосував до Коханівського М. М. запобіжний захід у вигляді домашнього арешту в певний час доби без застосування електронних засобів контролю для належного виконання обвинуваченим своїх процесуальних обов'язків, а також призначив судовий розгляд на 5 березня 2018 р.", - заявили в суді.

Прокурор клопотав перед судом про обрання Коханівському запобіжного заходу у вигляді цілодобового домашнього арешту із застосуванням електронних засобів контролю за місцем проживання, посилаючись на існування ризиків переховування обвинуваченого від суду, знищення, приховування або перекручення ним речей, які мають істотне значення для встановлення обставин кримінального правопорушення, вчинення ним іншого злочину, а також ризику незаконного впливу на потерпілого і свідків.

Коханівського звинувачують за ч. 4 ст. 296 Кримінального кодексу (хуліганство) у зв'язку із застосуванням зброї під час бійки з націоналістом Русланом Качмалою (Рем) біля станції метро "Академмістечко" в Києві. 22 жовтня Коханівський відкрив стрілянину посеред вулиці по Качмалі і був знешкоджений поліцейським, який випадково опинився на місці.

Коханівський - лідер радикального націоналістичного руху "ОУН", який неодноразово брав участь в різних акціях у Києві. У лютому 2017 року його затримували на Європейській площі через бійку з Національною поліцією. Роком раніше він організував погроми відділень "Альфа-банку", "Сбербанку Росії" і офісу Ріната Ахметова.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram