ГоловнаПолітика

Коханівського почали судити за хуліганство

Святошинський суд відправив його під нічний домашній арешт.

Коханівського почали судити за хуліганство
Фото: Сергей Нужненко

Святошинський районний суд Києва 28 лютого провів підготовче засідання у справі проти лідера "Добровольчого руху ОУН" Миколи Коханівського, на якому йому було обрано запобіжний захід у вигляді нічного домашнього арешту без носіння браслета до 28 квітня.

Про це повідомляють на сайті "Судова влада України".

Коханівського звинувачують за ч. 4 ст. 296 Кримінального кодексу (хуліганство) в зв'язку застосуванням зброї під час бійки з націоналістом Русланом Качмалою (Рем) біля станції метро "Академмістечко" в Києві.

Заслухавши позиції обох сторін, суд дійшов висновку про відповідність обвинувального акта вимогам Кримінального процесуального України і можливості переходу до стадії судового розгляду.

Одночасно суд визнав наявність ризиків неналежного виконання обвинуваченим процесуальних обов'язків, тиску на потерпілого, свідків, здійснення іншого кримінального злочину, тож було прийнято рішення про запобіжний захід.

22 жовтня Коханівський відкрив стрілянину посеред вулиці по Качмалу і був знешкоджений поліцейським, який випадково опинився на місці.

Коханівський - лідер радикального націоналістичного руху "ОУН", який неодноразово брав участь у різних акціях у Києві. У лютому 2017 року його затримували на Європейській площі через бійку з Національною поліцією. Роком раніше він організував погроми відділень "Альфа-банку", "Сбербанку Росії" й офісу Ріната Ахметова.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram