ГоловнаПолітика

Співробітника сервісного центру МВС, який влаштував смертельну ДТП, випустили з-під варти

Прокуратура підготувала клопотання про його повторний арешт.

Співробітника сервісного центру МВС, який влаштував смертельну ДТП, випустили з-під варти
Фото: kyiv.npu.gov.ua

Подільський районний суд Києва 27 лютого звільнив з-під варти співробітника сервісного центру МВС Володимира Найду, який у листопаді минулого року скоїв смертельну ДТП у Києві.

Про це повідомила прокуратура Києва.

"Незважаючи на рішення Шевченківського районного суду столиці, яким до співробітника МВС застосовано запобіжний захід у вигляді утримання під вартою, яке залишив без змін суд апеляційної інстанції, протягом судового засідання 27.02.2018 суддя Подільського райсуду звільнив з-під варти обвинуваченого. При цьому питання про скасування вже обраного запобіжного заходу, чинного до 11.03.2018, не порушувалося і відповідне рішення суддею не приймалося", - йдеться в заяві.

Прокуратура підготувала клопотання про повторний арешт співробітника МВС.

Нагадаємо, 13 листопада 2017 року, перебуваючи за кермом автомобіля Mazda 7, адміністратор регіонального сервісного центру МВС Володимир Найда не впорався з керуванням, виїхав на зустрічну смугу та скоїв зіткнення з автомобілем марки Mitsubishi і з автомобілем Nissan. У результаті ДТП від отриманих травм пасажир Mitsubishi загинув на місці події, а 62-річного водія іномарки госпіталізували з тілесними ушкодженнями.

Найду затримали на місці аварії, при цьому він спочатку заперечував, що причетний до неї. Проходити алкотест на драгері чоловік відмовився. Наступного дня йому повідомили про підозру за ч.2 ст.286 (порушення правил безпеки дорожнього руху, що спричинило смерть потерпілого) Кримінального кодексу.

У рамках кримінального провадження слідчі провели судові експертизи і низку слідчих дій. Транспортно-трасологічна експертиза показала, що зіткнення відбулося на смузі руху автомобіля Mitsubishi, а наркологічна підтвердила підозри, що водій перебував у стані алкогольного сп'яніння.

У лютому 2018 року обвинувальний акт проти Найди був переданий до суду.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram