ГоловнаПолітика

Крисін не з'явився на суд щодо апеляції на вирок (оновлено)

До суду надійшло повідомлення про погіршення стану здоров'я обвинуваченого.

Крисін не з'явився на суд щодо апеляції на вирок (оновлено)
Юрий Крысин, архивное фото
Фото: Сергей Нужненко

Юрій Крисін - керівник групи "тітушок", які вбили журналіста газети "Вести" В'ячеслава Веремія в лютому 2014 року - в четвер не з'явився на суд щодо розгляду апеляції на умовний вирок.

"Сьогодні о 10:15 через "Укрпошту" до суду надійшло повідомлення про погіршення стану здоров'я Крисіна. Тому в суд ні він, ні його захисник не з'явилися", - повідомила правозахисниця Ольга Решетилова у фейсбуці.

Оновлення. Кореспондент LB.ua повідомив, що судове засідання перенесли на 19 березня. Суд дозволив примусовий привід щодо Крисіна.

Протягом засідання в четвер прокурор повідомив, що в Інституті серця слідству розповіли, що Крисін заздалегідь домовлявся з лікарями про те, що його залишать в палаті 1 березня.

Нагадаємо, днями Крисіна знайшли в дитячому відділенні вроджених вад серця в Інституті серця. Там він перебуває на обстеженні.

Міністерство охорони здоров'я звернулося до директора Інституту серця Бориса Тодурова з вимогою надати роз'яснення щодо перебування Крисіна в медустанові.

22 грудня 2017 року Шевченківський райсуд Києва засудив Юрія Крисіна до чотирьох років позбавлення волі умовно за причетність до вбивства журналіста газети "Вести" В'ячеслава Веремія. Крисіна вважають організатором "тітушок", які за гроші переслідували і били "майданівців" на початку 2014 року. Прокуратура оскаржила вирок, розгляд апеляції призначили на 1 березня.

Журналіста Веремія вбили біля Михайлівської площі в Києві в ніч з 18 на 19 лютого 2014 року, в розпал сутичок з "майданівцями". За версією слідства, безпосереднє вбивство журналіста скоїв житель Горлівки (Донецька область) Джалал Алієв. За деякими даними, Алієва застрелили на Донбасі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram