ГоловнаПолітика

Єврокомісія готова надати Україні допомогу в 1 млрд євро

Пропозицію, ймовірно, буде відправлено до Ради Європи і Європейського парламенту наступного тижня.

Єврокомісія готова надати Україні допомогу в 1 млрд євро

Європейська комісія готова надати Україні транш фінансової допомоги на суму 1 млрд євро. Про це повідомив кореспондент "Радіо Свобода" Рікард Йозвяк.

"Європейська комісія готова запропонувати новий транш на суму 1 млрд євро Україні. Пропозицію, ймовірно, буде відправлено до Ради Європи і Європейський парламент наступного тижня. Якщо все буде добре, перший транш може бути виплачено у липні-вересні", - написав Йозвяк в Twitter.

За словами віце-президента Європейської комісії Валдіса Домбровскіса, після того, як пропозиція надійде, її обговорюватимуть країни-учасниці Євросоюзу і Європарламент.

"Зараз Єврокомісія підтримала в принципі нову програму макрофінансвої допомоги Україні, але процедури ще тривають. Я думаю, з боку Єврокомісії вже офіційне продовження може бути наступного тижня. Буде офіційна пропозиція, що вже буде обговорюватися країнами-учасницями ЄС і Європарламентом", - заявив Домбровскіс в коментарі телеканалу "112 Україна".

Раніше сьогодні міністр фінансів Олександр Данилюк повідомив, що Єврокомісія затвердила нову програму макрофінансової допомоги для України.

У січні 2018 року з'явилася інформація, що Україна не отримає нову макрофінансову допомогу від Європейського Союзу без відновлення програми Міжнародного валютного фонду.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram