ГоловнаПолітика

"ДНР" погодилася на ремонт мережі Vodafone

Надано гарантії безпеки ремонтним бригадам.

"ДНР" погодилася на ремонт мережі Vodafone
Фото: www.zdr.ru

Представники "ДНР" на переговорах у Мінську надали гарантії безпеки ремонтним бригадам для відновлення мережі Vodafone-Україна.

Про це повідомила прес-секретар екс-президента України, представника України в Тристоронній контактній групі Леоніда Кучми Дарія Оліфер за підсумками засідання ТКГ у середу.

"Основне питання соціально-економічної підгрупи - відновлення мобільного зв'язку на території ОРДО. Під час засідання досягнуто згоди про необхідність відновлення лінії мобільного зв'язку, ОРДО запевнила в наданні гарантій безпеки для ремонтних бригад. Українська сторона надала такі гарантії ще 12 лютого 2018 року, інформація про це була передана СММ ОБСЄ. У сьогоднішньому засіданні підгрупи взяв участь представник компанії мобільного зв'язку Vodafone-Україна, він підкреслив: компанія готова відремонтувати відповідне обладнання, розташоване на не підконтрольній Україні частині Донбасу. Після проведення необхідних ремонтних робіт на пошкоджених об'єктах компанії, в разі потреби, українська сторона готова розглянути питання поліпшення якості роботи мереж на території ОРДЛО", - написала вона у фейсбуці.

Крім того, українська сторона вкотре порушила питання повернення рухомого складу "Укрзалізниці", незаконно захопленого в "ДНР". Йдеться про понад 30 тис. вагонів, що належать українським державним компаніям, приватним власникам і іноземним структурам - наприклад, 85 вагонів належать Європейському банку реконструкції та розвитку.

Нагадаємо, сигнал Vodafone на непідконтрольній території Донбасу зник у середині дня 11 січня. Виявилося, що був пошкоджений магістральний оптоволоконний кабель у районі підконтрольної "ДНР" Оленівки. Компанія висловила готовність провести ремонт, але зажадала забезпечення безпеки.

17 січня після отримання гарантій безпеки були розпочаті ремонтні роботи. 19 січня Vodafone відновив зв'язок на окупованій частині Луганської області. У компанії відзначили, що в Донецьку мережа "не піднімається" з невідомої причини.

"Vodafone-Україна" - єдиний український мобільний оператор, який працював на окупованих територіях.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram