ГоловнаПолітика

Порошенко про Польщу: Україна сама розбереться, яких героїв повинна вшановувати

"Політики повинні дивитися в майбутнє, а минуле залишити історикам".

Порошенко про Польщу: Україна сама розбереться, яких героїв повинна вшановувати
Фото: Макс Левин

Президент Петро Порошенко заявив, що спеціально створена українсько-польська історична комісія повинна врегулювати всі суперечливі питання між Україною і Польщею.

"Наші відносини розвиваються дуже динамічно... Відбулося перше засідання комісії на рівні віце-прем'єрів з розробки "дорожньої карти" виходу з цих обставин, які виникли після низки кроків, а також після прийняття Польщею відповідного закону", - сказав Порошенко на прес-конференції, відповідаючи на запитання, як він оцінює відносини між Україною і Польщею в цей момент і яким бачить майбутній діалог між двома країнами.

"Повірте мені, ми не потребуємо, щоб нам хтось казав, яких українських героїв ми повинні вшановувати, а яких - ні. Ми самі розберемося. Так само, як і ми не радимо, кого Польща повинна вшановувати, а кого - ні. Це неправильно", - сказав голова держави.

Президент також висловив упевненість, що практика заборони в'їзду окремим особам, заморожування досліджень є помилковою.

"Комісія повинна вирішити всі ці питання. Я впевнений у тому, що політики повинні дивитися в майбутнє, а минуле залишити історикам. І коли ми почнемо реалізовувати саме цю концепцію, у нас усе буде добре з Польщею", - резюмував Порошенко.

Нагадаємо, влада Польщі заявляла, що Україна не вступить у Євросоюз, якщо буде героїзувати Степана Бандеру. Таку ж заяву раніше робив лідер правлячої в країні партії Ярослав Качинський.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram