ГоловнаПолітика

Командира військової частини Нацгвардії відсторонили через марш із червоними прапорами

Полковник В'ячеслав Мельник не керуватиме протягом службового розслідування.

Командира військової частини Нацгвардії відсторонили через марш із червоними прапорами
Фото: facebook.com/juliana.berezutskaya

Командувач Національної гвардії України Юрій Аллеров відсторонив від виконання обов'язків командира військової частини 3011 В'ячеслава Мельника через парад нацгвардійців із радянською символікою.

Про це у фейсбуці написав прес-секретар командувача Нацгвардії Вадим Голуб.

"Національна гвардія України продовжує службове розслідування за фактом участі військовослужбовців Національної гвардії України в Кривому Розі в заходах з нагоди 74-ї річниці визволення міста від німецьких загарбників із використанням радянської символіки. Протягом розслідування командувач Національної гвардії України генерал-полковник Юрій Аллеров відсторонив від виконання обов'язків командира військової частини 3011 полковника В'ячеслава Мельника", - зазначив Голуб.

Нагадаємо, що 22 лютого в Кривому Розі на заходах до 74-річчя визволення міста від німецької окупації були використані червоні прапори. За словами організаторів, це були оригінали бойових знамен - музейні експонати, які не потрапляють під дію законів "про декомунізацію". За фактом інциденту Нацгвардія розпочала службове розслідування.

Пізніше поліція відкрила кримінальне провадження за частиною 1 статті 436-1 Кримінального кодексу України (виготовлення, поширення, а також публічне використання символіки комуністичного, націонал-соціалістичного тоталітарних режимів).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram