ГоловнаПолітика

Профільний комітет Ради відправив у зал законопроект про Антикорупційний суд

"Рішення прийнято, комітет проголосував "за", а далі нехай зал визначається".

Профільний комітет Ради відправив у зал законопроект про Антикорупційний суд
Фото: Depositphotos/JanPietruszka

Комітет Верховної Ради з питань правової політики і правосуддя на засіданні в середу вирішив винести законопроект про Вищий антикорупційний суд на розгляд депутатів.

Про це повідомив журналістів член комітету Ігор Лапін у кулуарах парламенту.

"Була пропозиція внести законопроект на розгляд залу, щоб депутати визначалися. Об'єднання йде навколо президентського законопроекту, були розмови про можливість або неможливість іншими депутатами подавати законопроекти щодо цього проекту. Але в принципі рішення прийнято, комітет проголосував "за", а далі нехай зал визначається", - сказав він.

За його словами, зауваження Венеціанської комісії до законопроекту не настільки суттєві, щоб їх не можна було врахувати між першим і другим читанням.

Лапін висловив надію, що суд почне роботу до кінця поточного року.

"Буде ж відбір комісій, потім відбір кадрів, знову ж дискусії з приводу другого читання, невідомо, скільки буде правок - чотириста чи чотири тисячі. Тому якщо ми за цю весну приймемо закон про Антикорупційний суд остаточно, то сама процедура займе приблизно півроку. Є надія, що на кінець року вже мінімальну кількість суддів буде обрано, вони зможуть почати роботу", - сказав Лапін.

Нагадаємо, президент України Петро Порошенко розраховує, що Верховна Рада прийме закон про Вищий антикорупційний суд до середини квітня, а сам суд почне працювати до 2019 року.

Президентський проект передбачає, що Вищий антикорупційний суд розглядатиме справи, в яких збиток або предмет злочину становить не менш ніж 500 прожиткових мінімумів (зараз - 881 000 гривен). Антикорупційний суд складатиметься зі суддів, слідчих суддів і суддів апеляційної палати.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram