ГоловнаПолітика

Янукович викликав своїх адвокатів у Росію, судове засідання у справі про держзраду відкладено

Сьогодні мав відбутися допит свідка захисту.

Янукович викликав своїх адвокатів у Росію, судове засідання у справі про держзраду відкладено
Фото: criminal-advocat.com/

Оболонський районний суд Києва відклав засідання у справі про державну зраду Віктора Януковича, яке мало відбутися 28 лютого, у зв'язку з неявкою адвокатів екс-президента.

Таке рішення оголосив головуючий суддя Владислав Дев'ятко.

"До суду надійшла заява про поважність причин неявки та перенесення судового розгляду. Сторона захисту вказує, що 23 лютого вони отримали доручення обвинуваченого Януковича забезпечити прибуття адвокатів не пізніше, ніж 26 лютого за місцем фактичного перебування Януковича. До цієї заяви додано доручення Януковича Віктора Федоровича, який вказує, що в зв'язку з необхідністю невідкладного надання йому адвокатської допомоги він просить адвокатів прибути за місцем його поточного перебування", - розповів він прокурорам.

Сторона звинувачення заявила, що ці дії спрямовані на зрив судового засідання і запропонувала призначити Януковичу безкоштовного державного захисника.

Дев'ятко у відповідь сказав, що це вже восьме судове засідання, яке доводиться скасовувати через дії сторони захисту. Проте суд вважає передчасним звернення в Центр безкоштовної правової допомоги й оголосив перерву в судовому засіданні до 10:00 6 березня.

Нагадаємо, 28 лютого повинен був давати покази перший свідок захисту Януковича - колишній начальник київської СБУ Олександр Щеголєв, який перебуває в СІЗО у справі про штурм Майдану.

Також варто відзначити, що 2 березня в Москві відбудеться прес-конференція Віктора Януковича, на якій він розповідатиме про "нові докази причетності представників нинішньої української влади до розстрілу протестувальників на Майдані, а також про судовий процес, ініційований київською владою".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram