ГоловнаПолітика

Прокуратура повідомила про підозру колишньому виконавчому директору ДП "Артемсіль"

Денис Фоменко підозрюється в завданні держпідприємству збитків на загальну суму понад 1,7 млн гривень

Прокуратура повідомила про підозру колишньому виконавчому директору ДП "Артемсіль"
Фото: osh13-soledar.at.ua

Слідчий відділ прокуратури Донецької області повідомив про підозру колишньому виконавчому директору ДП "Артемсіль" Денису Фоменку, дії якого завдали держпідприємству збитків на загальну суму понад 1,7 млн гривень.

Про це повідомила прес-секретар генерального прокурора України Лариса Сарган.

Екс-виконавчому директору "Артемсолі" повідомлено про злочин в скоєнні кримінальних злочинів, передбачених ч. 2 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем), ч. 2 ст. 367 (службова недбалість) Кримінального кодексу України.

"Під час досудового розслідування встановлено, що в грудні 2014 року колишній чиновник, всупереч своїм службовим обов'язкам, без відповідного узгодження з посадовими особами інших структурних підрозділів підприємства, використовуючи службове становище, перерахував на депозитний рахунок АТ "Банк "Фінанси та Кредит" гроші ДП "Артемсіль" в сумі 1,2 млн дол. за договором банківського вкладу. Зазначений договір був укладений без гострої необхідності для підприємства", - написала Сарган в фейсбуці.

Зазначено, що до сьогоднішнього дня кошти банком не повернуті в зв'язку з тим, що фінансова установа перебуває в стадії ліквідації Фондом гарантування вкладів фізичних осіб.

Крім того, в березні 2015 року екс-виконавчий директор ДП "Артемсіль" уклав договір з товариством з обмеженою відповідальністю на постачання фероціаніду калію і перерахував на рахунок ТОВ понад 4,7 млн грн.

"Слідством встановлено, що фероціанід калію закуплено у ТОВ за значно завищеною ціною, що завдало матеріальної шкоди державному підприємству на загальну суму понад 1,7 млн грн", - повідомила Л.Сарган.

Прокуратура направила клопотання до суду про обрання колишньому посадовцю запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави в сумі понад 30,5 млн грн.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram