ГоловнаПолітика

Суд залишив Труханова на посаді мера Одеси

Мер Одеси заявив, що допомагатиме слідству.

Суд залишив Труханова на посаді мера Одеси
Фото: Сергей Нужненко

Солом'янський районний суд Києва не задовольнив клопотання Спеціалізованої антикорупційної прокуратури щодо відсторонення від посади мера Одеси Геннадія Труханова.

Про це повідомляє Нromadske.ua.

У коментарі журналістам Труханов заявив, що після рішення суду планує повернутися в Одесу для виконання своїх обов'язків.

"Я думаю, що повинен працювати. Водночас досудове слідство триває, і я думаю, що допомагатиму слідству. Це дозволить мені реалізувати ті проекти, які принесуть користь Одесі. Я вважаю правильним рішення, що обрана людьми людина повинна працювати", - сказав він.

Нагадаємо, 15 лютого Труханову, якого підозрюють у заволодінні майном шляхом зловживання службовим становищем під час покупки міськрадою приміщення заводу "Краян", Солом'янський райсуд Києва обрав запобіжний захід у вигляді особистої поруки народного депутата від "Блоку Петра Порошенка" Дмитра Голубова.

САП заявила, що має намір оскаржити це рішення, відсторонити Труханова від посади й арештувати його майно.

26 лютого Апеляційний суд Києва відмовив САП у проханні посилити запобіжний захід Труханову. Прокурори просили заарештувати його з альтернативою внесення застави в розмірі 50 млн грн, але суд залишив рішення Солом'янського райсуду Києва без змін.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram