ГоловнаПолітика

У парламенті немає політичної волі для прозорості у видобувних галузях, - Підлісецький

"Оскільки з січня 2018 частина податків від видобутку йде в місцеві бюджети, значення законопроекту дуже велике".

У парламенті немає політичної волі для прозорості у видобувних галузях, - Підлісецький
архивное фото
Фото: inkerman.org

Народний депутат Лев Підлісецький вважає, що в парламенті вкотре не вистачить голосів для законопроекту №6229 про забезпечення прозорості у видобувних галузях, співавтором якого він є. Про це нардеп заявив на круглому столі в Інституті Горшеніна.

"Відверто скажу, я песиміст у цьому питанні, я не бачу політичної волі це проголосувати", - сказав Підлісецький.

Законопроект винесено на розгляд парламенту на 1 березня. Депутат нагадав, що рік тому парламент уже "провалив" голосування за схожий законопроект №4840 про розкриття інформації у видобувних галузях.

"На жаль, він набрав 225 голосів - не вистачило одного голосу. Дуже шкода... Ми вже могли б жити з законом, який відкриває всю інформацію про надра, видобуток з конкретної свердловини, конкретні поклади, про ліцензії, була б інформація про всі податкові платежі. Це зробило б видобувну галузь абсолютно прозорою", - висловився Підлісецький.

Нардеп вважає, що прийняття законопроекту №6229 зменшить кількість корумпованих схем у видобувній сфері.

"Через те, що з 1 січня 2018 року в нас розщеплюється частина податків від видобутку і йде в місцеві бюджети, цей законопроект отримує дуже велике значення. Люди будуть знати, що їх не обманюють. Що свердловина, або якісь поклади, або кар'єр , який розташований на території їхнього населеного пункту, використовується правильно, а люди отримують з цього користь", - сказав Підлісецький.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram