ГоловнаПолітика

Рада скасувала адмінарешт за порушення порядку в'їзду в ОРДЛО і Крим

Замість арешту штрафуватимуть.

Рада скасувала адмінарешт за порушення порядку в'їзду в ОРДЛО і Крим
Фото: npu.gov.ua

Верховна Рада скасувала адміністративний арешт за порушення порядку в'їзду на тимчасово окуповану територію і незаконний перетин державного кордону.

За прийняття в цілому законопроекту №5442 проголосував 251 депутат за мінімально необхідних 226.

Своїм рішенням Рада вилучила зі ст. 204-1 (незаконний перетин держкордону) та ст. 204-2 (порушення порядку в'їзду на тимчасово окуповану територію і виїзду з неї) Кодексу про адміністративні правопорушення покарання у вигляді адмінарешту до 15 діб.

Також Рада ввела штраф до 70 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (1190 гривень) за порушення порядку в'їзду в зону проведення антитерористичної операції або виїзду з неї.

Крім того, Рада ввела адміністративну відповідальність за невиконання іноземцем або особою без громадянства рішення про заборону в'їзду в Україну, передбачивши штраф від 100 до 300 мінімумів (1,7-5,1 тис. гривень).

Передбачено, що справи про адмінпорушення, підсудні судам, розташованим на території анексованого Росією Криму, розглядаються місцевими судами за місцем виявлення порушення.

Нагадаємо, порядок в'їзду на тимчасово окуповану територію визначено Службою безпеки України. Щоб відвідати ОРДЛО, потрібно отримати дозвіл спецслужби.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram