ГоловнаПолітика

Рада внесла до порядку денного законопроект про Антикорупційний суд

Проект закону можуть розглянути в четвер.

Рада внесла до порядку денного законопроект про Антикорупційний суд
Фото: ЦЕНЗОР

Верховна Рада включила до порядку денного сесії законопроект Президента Петра Порошенка про створення Вищого антикорупційного суду (№7440) і альтернативні йому проекти законів.

За таке рішення проголосували 235 депутатів за мінімально необхідних 226.

Також Рада доручила комітету з питань правової політики і правосуддя підготувати законопроекти для негайного розгляду в першому читанні.

Голова парламенту Андрій Парубій припустив, що в разі прийняття комітетом рішення щодо законопроекту 28 лютого Рада зможе розглянути його в першому читанні вже 1 березня.

Нагадаємо, створення Антикорупційного суду - критичне питання для співпраці міжнародних фінансових організацій з Україною. При цьому влада України тривалий час блокувала створення цієї інституції.

Восени 2017 року риторика влади змінилася, і в грудні Верховна Рада розблокувала внесення президентського законопроекту про створення Антикорупційного суду. Незабаром документ було внесено до парламенту, але його розкритикував МФО.

Президент України Петро Порошенко розраховує, що Верховна Рада затвердить закон про Вищий антикорупційний суд до середини квітня, а сам суд почне працювати до 2019 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram