ГоловнаПолітика

МЗС Угорщини викликав посла України через пожежу в ужгородському офісі спілки угорців

Петер Сіярто заявив, що Україна повинна приборкати екстремістів.

МЗС Угорщини викликав посла України через пожежу в ужгородському офісі спілки угорців
Фото: news2000.com.ua

Голова МЗС Угорщини Петер Сіярто викликав у відомство посла України через пожежу в ужгородському офісі Товариства угорської культури Закарпаття.

Про це повідомляють на сайті уряду Угорщини.

Сіярто при цьому заявив, що в Україні набувають чинності "екстремістські політичні ідеї", свідченням чого він назвав ухвалення нового закону про освіту.

За словами голови угорського МЗС, якщо Україна серйозно розраховує вступити в ЄС і НАТО, "вона повинна вміти контролювати екстремістів".

Уряд Угорщини зобов'язався оплатити ремонт приміщення, в якому сталася пожежа.

Нагадаємо, в ніч на вівторок в ужгородському офісі Товариства угорської культури Закарпаття сталася пожежа. Вогонь знищив меблі та частину майна на площі 25 квадратних метрів. Порушено справу за ч. 2 ст. 194 КК - "умисне знищення або пошкодження майна, вчинене шляхом підпалу".

4 лютого в Ужгороді в офіс Товариства угорської культури кинули пляшку із запалювальною сумішшю. Відразу після цього уряд Угорщини звернувся до ОБСЄ з проханням захистити закарпатських угорців.

Співробітники поліції Закарпатської області встановили, що до підпалу будівлі Союзу закарпатських угорців, який стався 4 лютого в Ужгороді, можуть бути причетні громадяни Польщі Адріан Марглевський із Кракова і Томаш Рафал Шимков'як із Бидгоща. Марглевський і Шимков'як причетні до польської праворадикальної організації "Фаланга".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram