ГоловнаПолітика

НАБУ розслідує незаконне збагачення нардепа Рабіновича

Депутат не вказав витрат на проживання в електронній декларації.

НАБУ розслідує незаконне збагачення нардепа Рабіновича
Фото: Макс Требухов

Спеціалізована антикорупційна прокуратура порушила кримінальне провадження за фактом незаконного збагачення депутата Верховної Ради Вадима Рабіновича (фракція "Опозиційний блок") та внесення недостовірних даних в електронну декларацію. Розслідування доручено Національному антикорупційному бюро України (НАБУ).

Про це повідомив у Facebook депутат Верховної Ради від фракції "Блок Петра Порошенка" Сергій Каплін, який оприлюднив відповідні документи.

Згідно з опублікованою ним відповіддю САП, розслідування розпочато 17 січня за ст. 366-1 (декларування недостовірної інформації) і ч. 3 ст. 368-2 (незаконне збагачення) Кримінального кодексу.

За фабулою справи, Рабінович не зазначив у декларації за 2015-2016 роки право користування будинком та земельною ділянкою під ним у Козині Обухівського району Київської області, в якому проживав у 2015-2016 роках, не вказав витрати і договори, пов'язані з орендою будинку та землі, а також страхові внески.

Крім того, Рабінович отримав у власність активи, законність підстав отримання яких не підтверджена доказами, з подальшою їх передачею як орендну плату за будинок і землю під ним.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram