ГоловнаПолітика

МЗС Польщі: кризи в українсько-польських відносинах немає

Спостерігається тісна військова співпраця, яку можна назвати "братством по зброї".

МЗС Польщі: кризи в українсько-польських відносинах немає
Фото: poland-ukraine.com.ua

Заступник міністра закордонних справ Польщі Бартош Ціхоцький вважає, що кризи в польсько-українських відносинах немає.

Про це він сказав під час конференції "Російська агресія в Україні. Баланс та перспективи", яка проходила в понеділок у Варшаві, пише "Укрінформ".

"Ми часто чуємо в ЗМІ про кризу в українсько-польських відносинах, якої немає", - підкреслив Ціхоцький. Він зазначив, що деякі люди не хочуть бачити позитиву у відносинах, наприклад, підтримку Варшавою відновлення нормального життя на Донбасі. Він звернув увагу, що Польща має найбільше після Великобританії представництво в СММ ОБСЄ на Донбасі (понад 40 осіб). За його словами, Варшава також інвестує в розвиток малого бізнесу на сході України, відновлення зруйнованих шкіл на Донбасі, зокрема в Авдіївці.

Ціхоцький підкреслив, що в польсько-українських відносинах спостерігається тісна військова і військово-технічна співпраця, що можна назвати "братством по зброї".

Заступник голови МЗС Польщі назвав "багатообіцяючими" перспективи існування спільної польсько-литовсько-української бригади (ПолЛитУкрбриг). Він зазначив, що підрозділи бригади вже чергували в бойовій групі "Вишеградської четвірки".

Ціхоцький зазначив, що Варшава ніколи не погодиться на політику "Скасуймо санкції проти Росії, оскільки вони не діють". Він додав, що Варшава також ніколи не сприйме аргументу про необхідність послаблення тиску на Росію, оскільки Україна нібито ніколи не стане членом ЄС і НАТО.

Нагадаємо, владна партія Польщі приділяє значну увагу питанням історії, безапеляційно наполягаючи на правильності свого погляду на події минулих років. Це, зокрема, призвело до погіршення відносин з Україною.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram