ГоловнаПолітика

Суд арештував майно Труханова

Арештовано будинок і квартиру мера Одеси.

Суд арештував майно Труханова
Геннадий Труханов
Фото: facebook/Геннадий Труханов

Солом'янський райсуд Києва арештував майно мера Одеси Геннадія Труханова та його першого заступника Павла Вугельмана.

Як пише видання INSIDER, відповідне рішення було прийнято судом "кілька днів тому".

Ідеться про все майно Труханова і Вугельмана, вказане ними в електронних деклараціях, окрім 200 тисяч гривень готівкою, які Труханов задекларував на 1 квітня 2017 року.

Згідно з декларацією за 2016 рік, Труханов володіє нечисленними статками і об'єктами нерухомості. Зокрема, він записав на себе будинок площею 73,4 кв. м і квартиру площею 131,8 кв. м.

Основна частина статків мера переписана на його сім'ю. Члени сім'ї мера (матір і донька) мають земельні ділянки 681 кв. м і 26 970 кв. м, житлові будинки 179 кв. м і 45,7 кв. м.

Павло Вугельман, своєю чергою, володіє квартирою площею 39 кв. м і Mercedes-Benz S-класу 2006 року випуску. На його дружину записаний Range Rover Sport 2015 року випуску.

Нагадаємо, 15 лютого мера Одеси Геннадія Труханова відпустили на поруки народного депутата від БПП Дмитра Голубова. Того ж дня суд відпустив заступника Труханова Павла Вугельмана на поруки двох народних депутатів.

Уранці 14 лютого Труханова затримали правоохоронці в аеропорту "Бориспіль", куди він прибув рейсом із Польщі. Трохи пізніше в "Борисполі" затримали заступника Труханова Павла Вугельмана.

13 лютого співробітники НАБУ рознесли по місцях проживання і роботи Труханову і ще чотирьом чиновникам одеської мерії підозри у справі заводу "Краян".

НАБУ розслідує махінації з купівлею Одеською мерією багатоповерхівки за 185 мільйонів гривень для розміщення в цій будівлі "Євромерії".

Встановлено, що спочатку будинок у складі цілісного майнового комплексу державного підприємства "Завод Краян" було продано за 4 мільйони гривень, а через декілька місяців його придбала за різко завищеною ціною Одеська мерія. У грудні 2016 року слідчі НАБУ ініціювали накладення арешту на рахунки компанії-продавця "Девелопмент еліт".

Солом'янський райсуд Києва за клопотанням НАБУ арештував банківський рахунок, на який були переказані 185 мільйонів гривень за будівлю для "Євромерії" Одеси.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram