ГоловнаПолітика

У Білій Церкві хочуть побудувати міжнародний аеропорт

Орієнтовна вартість проекту - 52 мільйони євро.

У Білій Церкві хочуть побудувати міжнародний аеропорт
Белоцерковский аэродром
Фото: wikipedia.org

Міністерство інфраструктури хоче відкрити в Білій Церкві Київської області міжнародний аеропорт.

На сайті МІУ доступний перелік інвестпроектів в авіаційній галузі. Один з них - "Створення Міжнародного аеропорту "Біла Церква" з мультимодальною інфраструктурою для вантажних і пасажирських авіаперевезень, а також розвиток сучасного центру технічного обслуговування і ремонту повітряних суден".

Можливими джерелами фінансування інвестпроекту вказано міський, обласний, державний бюджети, приватних інвесторів, пільгове кредитування і/або гранти від міжнародних фінансових організацій.

Орієнтовна вартість проекту - 52 мільйони євро, а орієнтовний термін реалізації - 2018-2020 роки.

У рамках проекту заплановано реконструювати аеродром; побудувати перон, мультимодальний вантажно-логістичний комплекс і пасажирський термінал; побудувати спеціальні будівлі і споруди для ведення аеропортової діяльності; встановити радіотехнічне обладнання, засоби посадки та світло-сигнальної системи; створити системи водовідведення, очисні споруди; встановити огорожі, сигналізації; придбати техніку й обладнання для утримання злітно-посадкової смуги; збудувати ангари для центру техобслуговування повітряних суден, модернізувати мультимодальну інфраструктуру на основі аеропорту "Біла Церква".

Нагадаємо, необхідність ще одного міжнародного аеропорту поблизу Києва почали обговорювати після провалу переговорів Ryanair з "Борисполем". Зокрема, прем'єр-міністр Володимир Гройсман пропонував зробити аеропорт "Гостомель", який зараз використовують як базу для ДП "Антонов" і "Авіаліній Антонова", аеропортом для лоукостерів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram