ГоловнаПолітика

Відмови від корупції вистачило б, щоб не залучати коштів МВФ, - Тарута Актуально

"Влада відмовляється «вилікувати» країну, а натомість воліє «кататися на «швидкій допомозі»".

Відмови від корупції вистачило б, щоб не залучати коштів МВФ, - Тарута
Фото: Макс Требухов

Українській владі вигідно всі проблеми й ухвалення антисоціальних рішень списувати на нібито вимоги МВФ, при цьому в країні достатньо внутрішніх ресурсів, щоб не залучати кошти Фонду. Для цього потрібно вивести кошти з тіньової економіки і боротися з корупцією. Про це в ефірі програми «Народ проти» на телеканалі ZIK заявив народний депутат України Сергій Тарута.

«Зараз активно обговорюють осінні перевибори. Це робиться для того, щоб виграти час і обдурити Захід, тобто не виконувати вимоги МВФ, не створювати Антикорупційний суд і не проводити реформи. Щоб влада змогла сказати - у нас же перевибори. Це зараз активно обговорюється і буде одним з можливих сценаріїв розвитку політичної ситуації в країні», - зазначив Сергій Тарута.

За словами народного депутата, використання коштів МВФ є крайнім заходом для української економіки.

«МВФ - це як «швидка допомога». Вони приходять тоді, коли економіка країни перебуває при смерті. МВФ допомагає тим, кому банки вже не дають кредитів і кому не вірять інвестиційні фонди. Але біда України в тому, що ми в цій «швидкій допомозі» катаємося вже понад 20 років. Уявіть собі хворого, який вирішив не лікуватися, а кататися на швидкій допомозі, підключений до апарата штучного дихання», - підкреслив Сергій Тарута.

Як зазначив парламентарій, наша влада відмовляється «вилікувати» країну, а натомість воліє «кататися на «швидкій допомозі» тому, що їй вигідно всі проблеми і прийняття антисоціальних рішень списувати на нібито вимоги МВФ.

На його думку, в Україні достатньо внутрішніх ресурсів, щоб обходитися без коштів МВФ, для цього потрібно вивести кошти з тіньової економіки і боротися з корупцією.

«Нам потрібно розраховувати на внутрішні ресурси, на ресурси НБУ. У нас 50% економіки працює в тіні, а на руках населення десятки мільярдів доларів. Усі ці ресурси можна і потрібно залучити, щоб вони працювали на економіку. Для цього потрібно повернути довіру до влади та державних інституцій. Відмови від корупції вистачило б, щоб більше не брати грошей у МВФ», - резюмував Сергій Тарута.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram