ГоловнаПолітика

16 військових наклали на себе руки з початку року

"За два місяці цього року - по два суїциди на тиждень".

16 військових наклали на себе руки з початку року
Фото: Facebook/Генеральний штаб ЗСУ

16 українських військових наклали на себе руки з початку 2018 року. Про це повідомив головний військовий прокурор Анатолій Матіос, посилаючись на дані Єдиного реєстру досудових розслідувань.

Минулого тижня в інтерв'ю одному з телеканалів Матіос заявив, що "в середньому на тиждень буває від 2 до 3 осіб, які скоюють самогубство". Начальник Головного управління морально-психологічного забезпечення Збройних Сил України Олег Грунтковський у відповідь заявив, що "інформація про те, що в середньому в зоні бойових дій на Донбасі щотижня здійснюють самогубство 2-3 військовослужбовців, не є правдою".

Матіос, однак, наполягає на своїй правоті.

"Брехню генерала Міноборони доводиться спростовувати з глибоким сумом. Військові прокурори через бездушну і недбалу роботу підрозділу Грунтковського змушені "працювати" вже з не живим, а мертвим особовим складом ЗСУ. За два місяці цього року - по два суїциди на тиждень (16 загиблих від суїциду) - ці скупі дані Єдиного реєстру досудових розслідувань неупереджені як ніхто", - заявив він.

Як доказ він доклав роздруківку з ЄРДР зі статистикою за ст.115 Кримінального кодексу.

Нагадаємо, що, за офіційною інформацією Генштабу, коефіцієнт самогубств в українській армії становить 0,007% на 100 тис. військових.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram