ГоловнаПолітика

Захист росіянина Агєєва сподівається, що його помилують

Адвокат повідомив, що військовослужбовець перебуває у списках на обмін полоненими з РФ.

Захист росіянина Агєєва сподівається, що його помилують
Виктор Агеев

Захист засудженого до 10 років в'язниці росіянина Віктор Агєєва оскаржив вирок і розраховує, що його помилують указом президента.

Про це повідомив його адвокат Віктор Чевгуз.

"Він буде помилуваний указом Президент. Це однозначно", - сказав адвокат.

За його словами, Агєєв перебуває у списках на обмін полоненими з Росією. Він також зазначив, що подача апеляції на вирок не загальмує процедуру обміну. За його прогнозами, цей процес може відбутися щонайшвидше в середині березня.

В апеляційній скарзі адвокат просить зняти з Агєєва звинувачення в терористичній діяльності і перекваліфікувати на участь у незаконних збройних формуваннях. При цьому Чевгуз не вимагає зняти з підсудного звинувачення в незаконному зберіганні зброї і боєприпасів.

Чевгуз також зазначив, що троє співучасників Агєєва - громадяни України, які були бойовиками "ЛНР", були помилувані і обміняні наприкінці грудня 2017 року.

Нагадаємо, раніше президент Петро Порошенко заявив, що Україна готова обміняти російських солдатів, які були затримані на Донбасі, на журналіста Романа Сущенка.

24 червня біля Жолобка Луганської області сили АТО ліквідували двох і взяли в полон чотирьох диверсантів. Серед загиблих виявився командир ДРГ - кадровий російський офіцер Олександр Щербак, серед полонених - Агєєв.

Те, що Агєєв - військовослужбовець-контрактник ЗС РФ, підтвердили він сам, його мати, його друзі та колишні товариші по службі. Після строкової служби він залишився служити в армії за контрактом, який підписав у березні 2017 року. Через чотири дні після цього його відправили на Донбас. Міноборони Росії офіційно відмовилося від Агєєва, стверджуючи, що він не перебував на службі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram