ГоловнаПолітика

До консульства РФ у Стамбулі поклали чорний вінок на знак протесту проти анексії Криму

Учасники акції скандували: "Фашистська Росія, геть із Криму", "Крим стане кладовищем для окупантів".

У Стамбулі 25 лютого мешканці міста і представники кримськотатарської діаспори з 15 міст і провінцій Туреччини, США, Румунії провели пікет проти російської анексії Криму. Учасники акції поклали чорний вінок до будівлі консульства Росії в Стамбулі, повідомляє Крим.Реалії.

Фото: ru.krymr.com

Видання зазначає, що такий жест став традиційним для кримськотатарської діаспори Туреччини з моменту російської анексії Криму 2014 року.

Учасники акції скандували: "Фашистська Росія, геть із Криму", "Крим стане кладовищем для окупантів", "Крим був і залишиться тюркським", "Кримські татари - справжні господарі Криму".  

Фото: ru.krymr.com

До протестувальників приєдналися представники української, азербайджанської діаспори та прихильники Народної Націоналістичної партії Туреччини, які називають себе "сірими вовками".

Учасники акції ухвалили резолюцію про те, що кримськотатарська діаспора Туреччини не визнає анексії Криму і вимагає від Росії негайного звільнення півострова та повернення Криму до складу України. 

В Україні дату 26 лютого пропонують проголосити Днем опору Криму російській окупації. Цього дня 2014 року перед будівлею Верховної Ради Криму відбувся мітинг на підтримку територіальної цілісності України. Тоді мітингувальникам протистояли проросійські активісти, зокрема, з партії "Російське єдинство".

Міжнародні організації визнали окупацію та анексію Криму незаконними й засудили дії Росії. Країни Заходу запровадили низку економічних санкцій. Верховна Рада України офіційно оголосила датою початку тимчасової окупації Криму і Севастополя Росією 20 лютого 2014 року.    

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram