ГоловнаПолітика

17 поляків оформили на себе 12,5 тис. автомобілів для українців

"Євробляхи" для України стали прибутковим бізнесом у Польщі.

17 поляків оформили на себе 12,5 тис. автомобілів для українців
Фото: Макс Требухов

У польському місті Перемишль і його околицях на 17 місцевих мешканців оформлено 12,5 тис. автомобілів, які фактично використовуються в Україні.

Про це пише Zaxid.net з посиланням на сюжет польського TVN Turbo.  

Як зазначається, поляки реєструють на себе десятки й сотні автомобілів, співвласниками яких пізніше стають українці. За такі послуги спритні підприємці отримують від українців, які хочуть стати співвласниками автомобілів "на польських бляхах", від 100 до 500 злотих.

Польські закони не забороняють масову реєстрацію автомобілів однією особою. "Якщо до нас звертається людина з проханням зареєструвати транспортний засіб і має всі необхідні для цього документи, то ми не можемо їй просто так відмовити. Такі правила чинного законодавства, отож ми реєструємо", - пояснив місцевий чиновник Веслав Юркевич.

Масштаби такої співпраці між українцями та поляками найкраще видно на кордоні. "За годину через пункт пропуску [в Корчові] проходить 80 автомобілів, з них 60 - зареєстровані на польсько-українських співвласників", - стверджує представниця відділу прикордонної служби Польщі в Бещадах Ельжбета Пікор.

 

Деякі підприємливі поляки навіть створили в прикордонній зоні цілі підприємства, які заробляють сотні тисяч доларів на автомобільному бізнесі, стверджується в сюжеті.

Нагадаємо, станом на 31 січня 2018 року на території України є близько 425,4 тис. транспортних засобів з іноземною реєстрацією. З них із порушенням терміну - понад 246,4 тис. авто.

Із завезених у режимі "транзиту" 100,9 тис. авто, які фактично є на митній території України, понад 82,2 тис. - з порушенням терміну. Із 324,5 тис. транспортних засобів, завезених у режимі "тимчасового ввезення", понад 164,2 тис. - перебувають на митній території України з порушенням терміну.

Польща з великим відривом очолює список країн, з яких були завезені ці транспортні засоби.     

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram