ГоловнаПолітика

Нацгвардія пройшла на параді в Кривому Розі з червоними прапорами

У місті напередодні відзначали 74-ту річницю визволення від нацистів.

У Кривому Розі 22 лютого відзначали 74-ту річницю визволення від нацистів. Святкові заходи пройшли в усіх районах міста.

Головною подією дня став святковий парад, під час якого проїхала військова техніка на чолі з танком Т-34. Під час цього параду пройшли дві трійки Національної гвардії з червоними прапорами, на яких був напис "За нашу радянську батьківщину" і зображення серпа і молота.

Відповідно до закону про засудження комуністичного і націонал-соціалістичного тоталітарних режимів, в Україні заборонено публічне використання символіки комуністичного тоталітарного режиму. Пропаганда комуністичного і націонал-соціалістичного тоталітарних режимів і їх символіки вважається наругою над пам'яттю мільйонів їхніх жертв.

Прапори, на яких зображено поєднання серпа і молота, належать до комуністичної символіки.

Водночас варто відзначити, що закон передбачає декілька винятків (наприклад, оригінали бойових знамен або намогильні споруди на місцях поховань).

Закон чинний з 2015 року.

Оновлення. На сайті МВС з'явилося повідомлення, що командувач Національної гвардії генерал-полковник Юрій Аллеров призначив службове розслідування за цим фактом.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram