ГоловнаПолітика

СБУ попросила ввести санкції проти Росспівробітництва

"Ми неодноразово подавали клопотання в РНБО".

СБУ попросила ввести санкції проти Росспівробітництва
Фото: http://ukr.rs.gov.ru

Служба безпеки України запропонувала РНБО внести Російський центр науки і культури (Росспівробітництво) у список санкцій.

"Якщо говорити про Росспівробітництва, то Служба безпеки України також має претензії до цієї організації. Ми неодноразово подавали клопотання в РНБО про зарахування цієї структури до списку санкцій", - сказав заступник голови СБУ Віктор Кононенко на брифінгу, передає "Інтерфакс-Україна".

За його словами, СБУ неодноразово зверталася в РНБО протягом 2016-2017 років, але листи були залишені без розгляду. Кононенко заявив, що особисто обговорював цю ситуацію з секретарем РНБО Олександром Турчиновим.

"Ми дійшли згоди, що ми створимо спільну групу, яка займеться цим питанням", - зазначив заступник голови СБУ.

Нагадаємо, представництво російського Федерального агентства у справах Співдружності Незалежних Держав, співвітчизників, які проживають за кордоном, і з міжнародної гуманітарної співпраці (Росспівробітництво) в Україні було утворено у 2007 році.

17 лютого члени націоналістичної праворадикальної організації "С14" увірвалися в будівлю "Росспівробітництва" в Києві на Подолі. Радикали розписали приміщення гаслами і спалили російський прапор.

Після інциденту посольство Росії направило МЗС України ноту протесту.

В Адміністрації Президента України назвали неприйнятним погром офісу Росспівробітництва на Подолі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram