ГоловнаПолітика

Україна виконала менш ніж половину зобов'язань УА на 2017 рік

Показник ВР - 30%, Кабміну - 42%.

Україна виконала менш ніж половину зобов'язань УА на 2017 рік
Фото: Depositphotos\julia_berezovska

Україна в 2017 році зробила лише 41% від запланованого з імплементації Угоди про асоціацію з Євросоюзом.

"Верховна Рада України виконала свої інтеграційні зобов'язання на 30%, Кабінет Міністрів - на 42%, інші органи виконавчої влади - на 50%. Це означає, що загалом Україна просунулася на 41%", - сказала віце-прем'єр з європейської та євроатлантичної інтеграції Іванна Климпуш-Цинцадзе на конференції, передає "Інтерфакс-Україна".

При цьому серед ключових завдань України щодо євроінтеграції на 2018 рік вона назвала транспортну сферу, митницю і систему охорони здоров'я. Зокрема, в митній сфері віце-прем'єр наголосила на необхідності створення в поточному році інституту уповноваженого економічного оператора.

"У 2018 році будемо затверджувати оновлені доповнення до угоди [про асоціацію з ЄС]", - додала Климпуш-Цинцадзе, зазначивши, що в нинішньому році Україна має намір затвердити з ЄС "дорожні карти" щодо узгодження законодавства у сфері послуг.

Нагадаємо, в листопаді минулого року президент Петро Порошенко говорив, що угоду про асоціацію України з ЄС імплементовано тільки на 15%.

1 вересня 2017 року Угода про асоціацію України з ЄС набула чинності в повному обсязі після ратифікації документа останньою країною-членом Євросоюзу.

Велика частина УА діяла раніше - угода частково набула чинності з 1 вересня 2014 року, а її торгова частина тимчасово застосовується з 1 січня 2016 року.

Згідно з документом, до 2025 року Україна повинна імплементувати близько 350 актів європейського законодавства.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram