ГоловнаПолітика

Депутата Держдуми Слуцького звинуватили в домаганнях

"Він притулив внутрішню частину долоні до мого чола і провів рукою вгору".

Депутата Держдуми Слуцького звинуватили в домаганнях
Леонид Слуцкий

Три російські журналістки розповіли про домагання з боку депутата Держдуми від ЛДПР, голови комітету з міжнародних справ Леоніда Слуцького.

Першою публічно про це повідомила парламентський кореспондент телеканалу "Дождь" Єлизавета Антонова в ефірі програми Hard Day's Night за участю голови ЛДПР Володимира Жириновського.

Вона сказала, що сама не ставала жертвою домагань з боку Слуцького, але "про це знає вся Держдума", і деякі журналістки вирішили навіть не звертатися до нього по коментарі.

Після ефіру "Дождь" повідомив, що з редакцією зв'язалася "ще одна дівчина, продюсер одного з телеканалів".

"Вона розповіла, що зіткнулася з непристойною поведінкою Слуцького, коли запрошувала його на ефір. "На мої смс він відповідав, що прийде в студію, тільки якщо я з ним повечеряю. Коли він прийшов на ефір, то намагався поцілувати мене в губи і помацати за сідниці", - наводить "Дождь" слова журналістки.

Потім з каналом на умовах анонімності зв'язалася ще одна журналістка, яка розповіла, що одного разу зазнала домагань, коли зайшла в кабінет до Слуцького, щоб поставити питання про міжнародну політику.

"Він притулив внутрішню частину долоні до мого чола і провів рукою вгору. Це сталося минулого року. Після цього я більше з ним не спілкувалася і уникаю його", - зазначила вона.

Жириновський заявив, що нічого не чув про домагання Слуцького.

Проблема сексуальних домагань і насильства, в тому числі в політиці та шоу-бізнесі активно обговорюється в країнах Заходу. Одним із найрезонансніших за останні роки став випадок кінопродюсера Харві Вайнштейна, проти якого виступили десятки жінок.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram