ГоловнаПолітика

Губернатор Одеської області звернувся до Гройсмана з пропозицією внести зміни до Податкового кодексу

Ідеї спрямовані на виведення аграрного сектора з тіні і наповнення місцевих бюджетів.

Губернатор Одеської області звернувся до Гройсмана з пропозицією внести зміни до Податкового кодексу

Голова Одеської обласної державної адміністрації Максим Степанов звернувся до Прем'єр-міністра України Володимира Гройсмана з пропозицією внести зміни до Податкового кодексу. Йдеться про зміну рівня ставки земельного податку для сільськогосподарських угідь. Про це голова Одеської обласної державної адміністрації повідомив у соціальній мережі Facebook.

Як наголошується в зверненні, в законодавстві України передбачено широкий спектр розміру ставки земельного податку, що встановлюється органами виконавчої влади та органами місцевого самоврядування. Однак, як показує практика, в більшості випадків ставка земельного податку встановлюється на мінімальному рівні.

Зараз ставка земельного податку становить 0,3-1% від нормативної оцінки землі і при оподаткуванні застосовується найнижча ставка. Губернатор пропонує визначити ставку на рівні 1% і ретельніше підходити до контролю зі сплати цього податку, адже зараз місцеві бюджети недоотримують значні кошти за ухилення від сплати податку.

«Під час зустрічі з фермерами регіону, вони розповіли про так званих "нелегальних аграріїв", які не оформляють оренду землі і не платять податки.

Отримуючи прибуток, вони "пригнічують" легальних фермерів. Тому разом з фермерами ми розробили пропозиції щодо внесення змін до Податкового кодексу. Йдеться про вдосконалення механізму встановлення ставки земельного податку», - наголосив голова Одеської обласної державної адміністрації.

Також у зверненні Максим Степанов звертає увагу на те, що ефективне користування землею передбачає не тільки збільшення обсягів виробництва, а й утворення робочих місць на селі, поліпшення місцевої інфраструктури тощо.

Для цього потрібне вдосконалення механізму встановлення ставки земельного податку, наповнення місцевих бюджетів додаткових фінансових ресурсом і недопущення корупційних ризиків при встановленні ставки земельного податку.

«Є низка змін, які хочемо внести до Податкового кодексу. Я звернувся до прем'єр-міністра та народних депутатів, щоб вони підтримали наші пропозиції. Наші ідеї спрямовані на виведення аграрного сектора з тіні і наповнення місцевих бюджетів», - зазначив голова Одеської обласної державної адміністрації Максим Степанов.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram