ГоловнаПолітика

Суд щодо вбивства Бузини взяв перерву на два місяці

Суд послався на зайнятість в інших процесах.

Суд щодо вбивства Бузини взяв перерву на два місяці
Архив
Фото: runews.su

Шевченківський районний суд Києва переніс на 24 квітня підготовче засідання у справі про вбивство журналіста Олеся Бузини.

Про це повідомила прес-секретар прокуратури Києва Надія Максимець у фейсбуці.

"Суд у справі про вбивство О. Бузини перервався через зайнятість в інших судових процесах, а також для надання можливості стороні захисту ознайомитися зі скаргою потерпілої, заявленої її представником у засіданні", - зазначила вона.

Нагадаємо, це вже друге перенесення підготовчого засідання. 9 лютого суд вирішив перенести засідання на 22 лютого.

Відомий своїми українофобськими поглядами журналіст і письменник Олесь Бузина був убитий біля під'їзду свого будинку в Шевченківському районі Києва 16 квітня 2015 року. За підозрою у вбивстві в червні того ж року затримали і заарештували активістів націоналістичних організацій Дениса Поліщука та Андрія Медведька. Однак наприкінці 2015 року цих осіб помістили під домашній арешт, а з весни 2016 року їм було обрано запобіжний захід, не пов'язаний з обмеженням волі.

У травні 2017 року генпрокурор Юрій Луценко повідомив, що Медведька і Поліщука переведено з підозрюваних в обвинувачені.

Наприкінці грудня Апеляційний суд Києва відмовився змінювати підсудність справи і відправив її назад у Шевченківський суд столиці.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram