ГоловнаПолітика

Чернівці вирішили вивішувати прапор ОУН і використовувати лише українську мову

Сфера обслуговування має перейти на державну мову.

Чернівці вирішили вивішувати прапор ОУН і використовувати лише українську мову
Черновицкий горсовет
Фото: 0372.ua

Чернівецька міськрада прийняла рішення про підняття прапора ОУН під час свят, а також про обов'язкове використання української мови в усіх сферах життя міста.

Про це повідомляють на сайті партії "Свобода", яка була ініціатором рішення.

На Ратуші та на будівлях державних органів вивішуватимуть червоно-чорний прапор у дні, пов'язані з видатними подіями національно-визвольної боротьби. Підприємствам, установам і організаціям, незалежно від форм власності, теж рекомендується вивішувати прапори ОУН у ці пам'ятні дні.

Інше рішення - "Про подолання наслідків радянської окупації в мовній політиці в місті Чернівці" - передбачає, що мовою роботи, діловодства і документації органів місцевого самоврядування, підприємств, установ і організацій комунальної форми власності, мовою офіційних оголошень і повідомлень є державна мова - українська.

Документ передбачає, що на території Чернівців усі назви установ, підприємств, організацій, вивіски, плакати, афіші, публікації, повідомлення, рекламні оголошення, будь-які інші форми аудіо- і візуальної рекламної продукції, інформація для споживачів товарів і послуг виконується державною мовою.

Вводиться використання української мови в усіх сферах обслуговування. У закладах громадського харчування, торгівлі обов'язкова наявність меню державною мовою. Під час обслуговування відвідувачів персонал зобов'язаний пропонувати меню українською мовою і тільки на вимогу клієнта надати меню будь-якою іншою мовою.

Нагадаємо, рішення вивішувати прапор ОУН раніше прийняли низка місцевих рад Тернопільської, Львівської та Івано-Франківської областей та готується прийняти Київрада.

Міськради Львова та Києва зобов'язали використовувати винятково українську мову в сфері обслуговування.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram