ГоловнаПолітика

Гройсман пообіцяв підвищити пенсії 498 тисячам військових

Нові пенсії вони отримають у березні-квітні.

Гройсман пообіцяв підвищити пенсії 498 тисячам військових
Фото: Влад Мусиенко

Підвищення пенсій військовослужбовцям, згідно з рішенням уряду, торкнеться 498 тис. осіб. Обсяг фінансування, необхідний для реалізації ініціативи, становитиме близько 7 млрд гривень.

Про це заявив прем'єр-міністр Володимир Гройсман в ефірі одного з телеканалів, повідомляє прес-служба Кабміну.

"Ми прогнозуємо, що підвищення торкнеться 498 тис. військових пенсіонерів. Для цього ми витратимо цього року приблизно 7 млрд грн. Ми знаємо шляхи, яким чином мобілізувати кошти в рамках дефіциту бюджету Пенсійного фонду. Рішення ухвалено, до кінця тижня його буде доведено на місця, почнеться робота з кожним пенсіонером. У березні-квітні пенсіонери отримають нові пенсії", - сказав глава уряду.

Раніше сьогодні Кабінет міністрів вирішив підвищити пенсії військовослужбовцям до ухвалення відповідного закону, за тимчасовою схемою. У середньому пенсії для військовослужбовців зростуть на 1500 гривень. Перерахунок буде здійснено з 1 січня.

Нагадаємо, з 1 жовтня пенсії підвищили всім категоріям пенсіонерів, крім військових і працівників силових органів. Законопроект щодо перерахунку пенсій для цієї категорії Мінсоцполітики повинно було подати до Верховної Ради до 1 листопада, але не зробило цього. У низці міст у зв'язку з цим пройшли акції протесту військових пенсіонерів.

13 грудня уряд повідомив, що законопроект щодо військових пенсій готовий, але перед внесенням у Раду ще має бути розглянутий Радою національної безпеки і оборони.

Для набрання чинності закон має бути ухвалений у двох читаннях, підписаний президентом і оприлюднений в офіційній пресі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram