ГоловнаПолітика

Комітет міністрів Ради Європи затвердив план дій для України з бюджетом €29,5 млн

Документ повинен сприяти досягненню цілей Угоди про асоціацію України з ЄС

Комітет міністрів Ради Європи затвердив план дій для України з бюджетом €29,5 млн
Фото: xsport.ua

Комітет міністрів Ради Європи затвердив план дій для України з бюджетом в 29,5 млн євро на 2018-2021 рік.

Про це повідомляє прес-служба постійного представництва України в Раді Європи у Фейсбуці.

Згідно з повідомленням, план є стратегічним документом співробітництва України з Радою Європи на чотири роки. Ключовими партнерами з української сторони виступають центральні та місцеві органи державної влади та неурядові організації.

Розрахунковий бюджет Плану дій становить 29,5 млн євро. У фінансуванні вже беруть участь Швейцарія, Норвегія, Данія, Швеція, Нідерланди, Ірландія, Чехія, Литва, Угорщина, Ліхтенштейн і Європейський Союз.

Зазначається, що за ініціативи України у Плані дій вперше чітко зафіксовано, що він повинен сприяти досягненню цілей Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом.

"Відповідно до Плану дій Рада Європи продовжить надання Україні допомоги у реформуванні системи судоустрою, правоохоронних органів, виконання рішень судів, а також у сфері децентралізації і боротьби з корупцією. Особливу увагу буде приділено захисту прав внутрішньо переміщених осіб і питанням безпеки журналістів", - йдеться в повідомленні.

Міністр закордонних справ Павло Клімкін подякував раді Європи за це рішення і зазначив, що ухвалений документ є "справжньою синергією в євроінтеграції".

"Дякую Комітету міністрів Ради Європи за ухвалення плану дій для України на 2018-2021 роки. У фокусі: права людини, верховенство права, демократія. Це важливий інструмент для підтримки реформ та імплементації Угоди про асоціацію з ЄС", - написав він у своєму Twitter.

Нагадаємо, в грудні минулого року спецкомітету Ради Європи з оцінки заходів протидії відмиванню коштів та фінансуванню тероризму затвердив звіт взаємної оцінки України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram