ГоловнаПолітика

Пенсіонери системи МВС отримають підвищену пенсію з 1 січня 2018 року

Мова йде про військовослужбовців, прикордонників, співробітників Нацгвардії, ДержНС і Нацполіції.

Пенсіонери системи МВС отримають підвищену пенсію з 1 січня 2018 року
Арсен Аваков
Фото: mvs.gov.ua

З 1 січня 2018 року всі категорії пенсіонерів органів системи Міністерства внутрішніх справ отримають підвищену пенсію.

Про це заявив глава МВС Арсен Аваков, повідомляється на сайті відомства.

За його словами, мова йде про військовослужбовців і працівників Державної прикордонної служби, Національної гвардії, Держслужби з надзвичайних ситуацій та Національної поліції. Відповідне рішення закріплене у постанові Кабінету міністрів від 30 серпня 2017 року №704 "Про грошове забезпечення військовослужбовців, осіб рядового і начальницького складу та деяких інших осіб".

"Останнім часом питання пенсійного забезпечення людей у погонах стало улюбленою темою для спекуляцій та політичних ігор. Я думаю, що на цьому варто поставити крапку і закрити цю тему. Після тривалої дискусії, яка велася практично рік і дуже активно останній місяць, прем'єр-міністр ухвалив рішення про пенсії для військовослужбовців та працівників МВС. Йдеться про дві фундаментальні речі, які нам вдалося закріпити. Перше - всім категоріям пенсіонерів органів системи МВС підвищена пенсія буде нарахована з 1 січня 2018 року. Тобто сьогодні ухвалено рішення, із завтрашнього дня почнуться нарахування", - сказав Аваков.

Він також пояснив, що для особового складу, який зараз перебуває на службі, будуть нараховуватися підвищені пенсії.

"За новим законом, для людей, які зараз перебувають на службі в системі МВС, буде нараховуватися підвищена пенсія. Надалі будь-яка індексація заробітної плати чинних офіцерів НГУ та НПУ, ДержНС, ДПСУ буде прив'язана до пенсій", - додав міністр.

Держсекретар МВС Олексій Тахтай зазначив, що з 1 січня 2018 року по 31 грудня 2019 року всі категорії пенсіонерів МВС щомісяця будуть отримувати пенсійні виплати в новому перерахованому розмірі плюс доплата з 2016 року.

"Пенсії будуть визначатися за рахунок посадового окладу, спеціального звання та надбавки за вислугу років, визначені станом на 1 березня 2018 року, згідно з постановою Кабінету міністрів від 30 серпня 2017 року. Виплата пенсій буде проводитися наступним чином - з 1 січня 2018 року старий розмір пенсії буде з'єднуватися з 50% від суми підвищення, з 1 січня 2019 року по 31 грудня 2019 року - старий розмір пенсії і 75% від суми підвищення, а з 1 січня 2020 року - повноцінно новий перерахований розмір пенсій", - пояснив Тахтай.

Радник Авакова Василь Дурдинець підкреслив, що ветерани МВС вже давно ведуть діалог з міністерством щодо перерахунку пенсій.

Нагадаємо, раніше Кабмін вирішив підвищити пенсії військовим до ухвалення відповідного закону.

У грудні 2015 року до закону про гарантії соцзахисту колишніх працівників органів внутрішніх справ внесли зміни, згідно з якими пенсії працівників міліції повинні розраховувати з урахуванням зарплат співробітників Нацполіції. У Пенсійному фонді заявили, що не можуть підняти пенсії, оскільки в постанові Кабміну про грошове забезпечення поліцейських Нацполіції перерахунок пенсії для колишніх міліціонерів не передбачено.

16 лютого 2018 року Верховний Суд постановив перерахувати пенсії колишнім міліціонерам.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram