ГоловнаПолітика

Порошенко обговорив з послом Данії ситуацію на Донбасі

Самуельсен перебуває в Україні з робочим візитом.

Порошенко обговорив з послом Данії ситуацію на Донбасі
Фото: president.gov.ua

Президент Петро Порошенко обговорив з міністром закордонних справ Данії Андерсом Самуельсеном ситуацію з безпекою на Донбасі, імплементацію Мінських домовленостей, а також питання звільнення українських заручників і українських політичних в'язнів.

Про це повідомляють на сайті президента.

Сторони скоординували підходи в рамках міжнародних зусиль із забезпечення розгортання миротворчої місії ООН на окупованій території Донбасу, включаючи неконтрольовану ділянку українсько-російського державного кордону.

Порошенко подякував Данії за підтримку і непохитність позиції в питанні збереження режиму санкцій проти Росії до повного відновлення суверенітету і територіальної цілісності України.

Він також подякував уряду Данії за всебічну підтримку процесу реформ в Україні. Порошенко привітав ініціативу Данії з проведення в Копенгагені другої міжнародної конференції з питань реформ в Україні в червні 2018 року.

Порошенко і Самуельсен також обговорили подальші кроки у протидії реалізації проекту "Північний потік-2".

Нагадаємо, голова МЗС Данії Самуельсен перебуває в Україні з робочим візитом 20-22 лютого. Він провів зустріч з прем'єром Володимиром Гройсманом і закликав владу продовжувати реформи. За словами дипломата, якщо Україна не переможе корупцію, вона позбудеться довіри міжнародних партнерів та інвестицій з їхнього боку.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram