ГоловнаПолітика

Суд достроково припинив допит Порошенка через безглузді запитання адвокатів

"Шановний захист, ви або злякалися свідка, або навмисне це зробили".

Суд достроково припинив допит Порошенка через безглузді запитання адвокатів
Фото: пресс-служба президента

Оболонський районний суд Києва достроково припинив допит президента Петра Порошенка через питання адвокатів Віктора Януковича, які не стосувалися кримінального провадження про державну зраду їхнього підзахисного.

Адвокати раз у раз просили Порошенка оцінити якісь юридичні нюанси, а суддя Владислав Дев'ятко знімав їх як такі, що не стосуються справи. Зрештою, суддя не витримав і сказав: "Навмисно захисники ставлять питання, які не стосуються цього кримінального провадження, не бажаючи вас допитувати. Я змушений припинити допит".

"Шановний захист, ви або злякалися свідка, або навмисне це зробили, щоб суд змушений був скористатися своїм правом і припинити допит. Це буде залишатися на вашій правовій репутації. Це був ваш вибір", - сказав він і оголосив перерву.

22 лютого почнуться допити свідків захисту.

Допит мав тривати півтори години, але фактично він зайняв близько 60 хвилин. Значну частину витратили на суперечки адвокати, прокурори і суд.

Нагадаємо, 20 лютого Порошенко заявив, що "вперше в українській історії" президент України братиме участь у судовому процесі. Однак вранці 21 лютого стало відомо, що президент у суд не приїде через напружений графік.

Оболонський районний суд Києва розглядає справу про державну зраду Віктора Януковича.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram