ГоловнаПолітика

Польський Ernst & Young визначено радником з приватизації "Центренерго"

Нова процедура передбачена законом про приватизацію.

Польський Ernst & Young визначено радником з приватизації "Центренерго"

Кабінет Міністрів затвердив радника для приватизації "Центренерго". Допомагатиме готувати продаж 78,3% акцій підприємства польська філія компанії Ernst & Young.

Про це повідомив в.о. голови Фонду держмайна Віталій Трубаров у фейсбуці.

Радник за чотири місяці повинен підготувати фінансову модель "Центренерго", провести аудити, привести документацію у відповідність до міжнародних стандартів і знайти інвестора.

Після того, як Ernst & Young завершить роботу, ФДМ сформує умови продажу, які повинен затвердити Кабмін. Після цього фонд оголосить про продаж "Центренерго" і почне приймати заявки від інвесторів. Останній крок у цьому процесі - аукціон.

Нагадаємо, залучення професійних радників до продажу великих об'єктів держвласності передбачено новим законом про приватизацію.

До складу "Центренерго" входять три ТЕС: Вуглегірська (Київська область), Зміївська (Київська область) і Трипільська (Київська область), сумарна проектна потужність яких становить 7 660 МВт, це близько 14% від загальної потужності електростанцій України. На ТЕС компанії встановлено 23 енергоблоки потужністю від 175 до 800 МВт, з яких 18 блоків - вугільні, а 5 призначені для використання газомазутного палива. Державі належать 78,289% компанії.

Станції "Центренерго" - це останні ТЕС, які ще перебувають у державній власності. Більшість інших контролюється енергохолдингом ДТЕК Ріната Ахметова, якому належать компанії "Дніпроенерго" (Запорізька, Криворізька, Придніпровська ТЕС), "Східенерго" (Курахівська, Луганська, Зуївська ТЕС), "Західенерго" (Бурштинська, Добротвірська, Ладижинська ТЕС), "Донецькобленерго" (Миронівська ТЕС). Донецький бізнесмен Ігор Гуменюк контролює ще дві станції - Старобешівську і Слов'янську, які належать компанії "Донбасенерго".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram