ГоловнаПолітика

Стрільця, який поранив поліцейського біля Солом'янського суду, відправили під домашній арешт

Апеляційний суд посилив запобіжний захід Олександру Федорченку.

Стрільця, який поранив поліцейського біля Солом'янського суду, відправили під домашній арешт
Фото: facebook.com/Vyzvolennia.Ukr

Апеляційний суд Києва посилив запобіжний захід колишньому бійцеві добровольчого батальйону "Донбас" Олександру Федорченку (позивний "Брест"), який поранив поліцейського біля Солом'янського районного суду Києва.

Про це повідомляє у фейсбуці рух "Визволення", членом якого є підсудний.

"Колегія суддів у складі Масенка Дениса, Присяжнюка Олега і Паленика Ігоря Апеляційного суду Києва змінила запобіжний захід активістові руху "Визволення" Олександру Федорченку, позивний "Брест", з узяття на поруки на цілодобовий домашній арешт з носінням електронного браслета", - сказано в повідомленні.

Нагадаємо, що бійка між націоналістами і поліцією сталася 15 лютого, коли в Солом'янському райсуді Києва обирали запобіжний захід для мера Одеси Геннадія Труханова. Під час бійки Федорченко дістав пістолет і, як стверджує один з лідерів руху "Визволення" Єгор Соболєв, вистрілив в асфальт. У результаті постраждав співробітник поліції, його з вогнепальними пораненнями ніг доставили в лікарню.

Шевченківський суд відпустила Федорченка на поруки народних депутатів.

Після цього голова МВС Арсен Аваков зажадав від Вищої ради правосуддя негайної реакції на такі дії суду, а від прокуратури і апеляційного суду - негайно винести справедливе рішення за фактом заподіяння вогнепального поранення поліцейському. Також Аваков пригрозив зняти охорону з судів і виконав цю погрозу щодо Шевченківського суду. Пізніше в МВС заявили, що охорона не знімалася, а проводилася заміна варти.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram