ГоловнаПолітика

Порошенка допитають по відеозв'язку на суді щодо Януковича (оновлено)

Клопотання мотивоване вимогами безпеки і графіком президента.

Порошенка допитають по відеозв'язку на суді щодо Януковича (оновлено)
Фото: пресс-служба президента

Президент Петро Порошенко попросив Оболонський райсуд Києва допитає його по відеозв'язку в рамках справи про держзраду Віктора Януковича.

Відповідне клопотання подали прокурори під час засідання в середу. Суд пішов у нарадчу кімнату для прийняття рішення і незабаром виніс ухвалу задовольнити клопотання.

Допит повинен відбутися з 14:00 до 19:30 год., якщо суд задовольнить клопотання, Порошенко даватиме свідчення з Адміністрації Президента. Допит у режимі відеозв'язку мотивований вимогами безпеки - в клопотанні стверджується, що посилена охорона президента ускладнить роботу суду, а також графіком глави держави.

"Оскільки глава держави виконує низку представницьких функцій на міжнародному рівні і є ряд міжнародних заходів, призначених заздалегідь, необхідний режим відеозв'язку", - заявив представник держобвинувачення.

Захист Януковича виступив проти задоволення клопотання, наполягаючи на особистій присутності Порошенка на суді.

Нагадаємо, намір дати свідчення у справі Януковича Порошенко висловлював напередодні. "Зло має бути покаране, і тому вперше в українській історії я прийняв рішення взяти участь у судовому процесі. Безпрецедентно, коли президент особисто це робить", - говорив Порошенко 18 лютого.

Раніше свої свідчення на суді давали колишній прем'єр-міністр Арсеній Яценюк, міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, секретар РНБО, колишній в.о. президента Олександр Турчинов та інші можновладні свідки.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram