ГоловнаПолітика

Гриневич спростувала заяву прем'єра Угорщини про переговори щодо закону про освіту

Представників угорської нацменшини на переговори запрошували, але в останній момент вони відмовилися.

Гриневич спростувала заяву прем'єра Угорщини про переговори щодо закону про освіту
Фото: 24tv.ua

Заява міністра закордонних справ Угорщини Петера Сіярто про те, що представників угорської нацменшини не запрошували на переговори про зміни до Закону "Про освіту", не відповідає дійсності.

Про це міністр освіти Лілія Гриневич сказала, відповідаючи на питання журналістів, повідомляє Укрінформ.

"Це неправда, у нас є всі докази про запрошення (угорської меншини - ред). Ба більше, я знаю, що дехто з тих, хто мав їхати на ці консультації, вже мав куплені квитки до Києва, але в останній момент чомусь була змінена ця позиція", - сказала Гриневич.

Як повідомляли, 7 лютого в Ужгороді представники української та угорської делегацій за участю заступника міністра зовнішньої економіки і закордонних справ Угорщини Левенте Модера і заступника міністра закордонних справ України Василя Боднара домовилися про проведення 14 лютого консультацій з представниками угорської громади Закарпаття щодо реалізації нового закону про освіту.

14 лютого на засіданні уряду міністр освіти Лілія Гриневич заявила, що представники угорської громади затягують переговорний процес стосовно закону про освіту.

Того ж дня Кабінет Міністрів України схвалив проект змін до Закону "Про освіту", який розширює період введення мовної норми до 2023 року.

16 лютого міністр закордонних справ Угорщини Петер Сіярто заявив, що представників угорської нацменшини не запрошували на переговори про зміни до Закону "Про освіту".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram